12 Nisan 2016 Salı

Lanetli Araba




Arşidük Francis Ferdinand,  Avusturya ve Macaristan veliaht prensiydi. O ve karısı 1914 yılında suikaste kurban gittiklerinde bir arabada seyahat ediyorlardı. Cinayet çok pahalıya patladı. I. Dünya Savaşı’nın başlamasına sebep oldu.Bu araba daha sonra Avusturya Ordusu’ndan General Potiorek tarafından satın alındı. Ancak, arabanın sahibine kötü şans getirdiği açıktı. Birkaç hafta sonra, bu cesur general Valjevo’da ezici bir yenilgiye uğradı. Bu şoka ve utanca dayanamadı ve aklı dengesini yitirdi. Deli bir adam olarak öldü.

Ancak, arabanın seyahati henüz sona ermemişti. Bir Avusturyalı kaptan onu satın aldı. İki hafta sonra önce iki çiftçiyi öldürdü, arabanın kontrolünü kaybetti, bir ağaca çarptı ve ardından boynunu kırdı.Savaştan sonra, araba Yugoslavya Başkanı tarafından satın alındı. Bir süre sonra Başkan bir kazada elini kaybetti. Bunun üzerine arabayı bir doktora sattı. Doktor arabanın lüksünü sadece altı ay sürebildi. Daha sonra kaza sonucu içinde sıkışarak öldü.

Bir sonraki kurban intihar eden zengin bir kuyumcuydu. Bir sonraki sahip-kurban İsviçreli bir yarış arabası sürücüsüydü. Bir yarışta araba bir duvara çarpınca öldü. Bir sonraki şanssız sahip Sibiryalı bir çiftçi idi. Arabanın son sahibi dört arkadaşı ile beraber bir kazada ölen garaj sahibi Tibor Hirschfeld oldu.

Bu kadar uzun bir şanssızlıklar listesinden sonra, arabanın kaderi mühürlenmişti. Viyana Müzesi’ne götürüldü. O zamandan beri orada ve müzede hiçbir aksi olay gerçekleşmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder